Primer contacte de la Modulació Pedagògica amb l'Educació Especial

       El passat mes d'Abril ens van convidar des de l'escola d'Educació Especial Crespinell (Terrassa) a realitzar un taller sobre Modulació Pedagògica amb l'equip de mestres del claustre. La nostra experiència en el concepte s'ha centrat fins ara en persones adultes que han patit un Dany Cerebral Sobrevingut i les seves famílies. Per això ens va fer molta il.lusió que ens convidessin d'un àmbit en el que, encara, no hi treballem. Representava també una oportunitat per analitzar si, malgrat parlar de families amb nens o adults amb discapacitat, malgrat la diversitat d'etiologies i contextos, ens uneix una necessitat comuna: acompanyar-los a ells i les seves families en la seva comunicació i relació. 

       
En el taller vem analitzar aquells aspectes que com a professionals ens resulten positius en la nostra relació amb les families i aquells que es poden millorar. Vem intentar posar-nos en la seva pell per a comprendre la complexitat de la seva realitat i com aquesta realitat influeix indefectiblement en la seva relació amb els professionals. A partir d'aquí vem acostar-nos de forma vivencial al concepte d'ensenyament-aprenentatge, per a reflexionar sobre com, quan i on ensenyar què a les families.

       Les conclusions van ser ben positives: la presa de consciència per part dels professionals sobre la importància de tenir present el punt de vista de la família i que cal tenir presents en la mesura del possible les possibilitats, limitacions i necessitats de totes elles en la nostra tasca amb l'alumne. La profunda reflexió sobre el fet que, en el fons i també a l'escola, ens mou el desig que la relació entre pares i fills pugui ser le més rica i fructífera possible, malgrat que a voltes els objectius que ens plantegem a mig termini ens dificultin recordar què és el que ens mou a llarg termini. 
       Logicament caldria més que un taller per a fer una anàlisi profunda sobre el possible paper de la Modulació Pedagogica a l'escola, però creiem que les conclusions i les reflexions en veu alta van ser molt positives per a tots els que hi vam ser.  
       Moltes gràcies a l'Escola Crespinell per haver-nos convidat i desitgem que aquesta primera llavor pugui donar els seus fruits en les relacions amb els pares i mares de l'escola i enriqueixi encara més la forma en la que els acompanyeu en la relació amb els seus fills. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Te apetece dejar tu comentario? Escribe en el espacio en blanco, elige luego en la pestaña que indica cómo quieres aparecer. Solo te queda clikar, copiar el código que te aparecerá, darle a "publicar" y listos ! ;)