Primer contacte de la Modulació Pedagògica amb geriatria

   En aquesta entrada parlen els professionals de la primera residència geriàtrica en la que hem fet un taller de Modulació Pedagògica. Resulta molt clarificador veure en entorns diferents, respostes similars a la nostra proposta. Moltes gràcies a tothom!
"El dimarts 19 de Novembre d'enguany la pedagoga Anna Esclusa ens va oferir una jornada sobre Modulació Pedagògica en la residència Municipal Dr. Josep Mestre de Molins de Rei.
       En les dues hores que va impartir la xerrada, l'Anna ens va fer veure la importància de cercar noves vies de comunicació amb persones amb gran nivell de dependència. Ens vam sensibilitzar en el reaprenentatge de noves estratègies per establir vincles afectius i efectius de comunicació amb persones amb deteriorament cognitiu sever. Amb la ferma proposta que aquestes pautes d'intervenció s'han d'anar incorporant paulatinament en la vida quotidiana de la persona a la Residència, varem veure la necessitat per part dels professionals de crear entorns on compartir moments on es puguin desenvolupar aquestes pràctiques d'interaccions positives amb els diferents participants (persona gran fràgil i familia) per millorar al màxim la qualitat de vida tant dels residents com dels seus familiars i cuidadors."

L’Isabel, personal d’atenció directa, ens transmet la seva opinió: 
       Haver assistit a una sessió per conèixer que és la modulació pedagògica va ser molt gratificant!.  Per una part, és encoratjador comprovar que no es deixa mai de treballar per trobar noves eines per a una millor qualitat en l’atenció directa i, per altre, és reconfortant ja que en el dia a dia a la Llar d’Avis hi ha actituds que deriven cap aquesta manera de fer. Això sí em va quedar la inquietud d’aprendre molt més i poder aprofundir-hi. Per últim, destacar la manera tant amena i entenedora de transmetre els continguts per part de l’Anna Esclusa-.

La Mireia, infermera de la residència ens dóna la seva opinió de la xerrada:
       Personalment, la conferència que ens va realitzar l’Anna sobre la modulació pedagògica em va impressionar molt. Fa cert temps, que des de l´equip interdisciplinari de la Llar d´Avis Dr Mestre estem treballant, d’una forma més aviat intuïtiva, aquest nou enfocament  d’una atenció més individualitzada i centrada en la persona. La manera d’exposar aquesta metodologia d’una forma tan vivencial i mitjançant els vídeos, on es poden visualitzar els resultats de l’aplicació d’aquest mètode de treball ens ha animat molt a tots els integrants de l’equip a seguir en aquesta direcció. Sens dubte, he evidenciat la manca de formació que tenim,  de temps, de personal...etc, però crec que tenim molt clar a on volem arribar i això és el més important per iniciar tot canvi. 

                          Equip de la Residència Dr. Josep Mestre de Molins de Rei

2 comentaris:

 1. Me ha encantao leer las opiniones de l´Isabel y la Mireia porque me siento absolutamente identificado, a pesar de trabajar en un entorno tan distinto: con personas con Parálisis Cerebral. La formación con l´Anna me provocó, entre otras muchas, esas dos cosas. La sensación de que hay pequeñas cosas que puede que haga bien y la sensación de lo muchísimo que queda por aprender y mejorar. Creo que el sentido que mejor usa l´Anna, es el sentido común. Debería de ser sencillo seguir sus pasos, pero curiosamente, para mí, no lo es. En cualquier caso, es genial saber por donde va el camino. Me gusta eso de que saber a donde queremos llegar, es lo más importante para empezar a cambiar. Ahí andamos...
  Gaspar

  ResponElimina
  Respostes
  1. ... :) Muchas gracias por tu comentario Gaspar... Creo que siempre hacemos más cosas bien hechas de las que creemos, pero tenemos esa tendencia a erradicar de poner el foco en lo que no hacemos todavía perfectamente... Si conseguimos desprendernos de eso, disfrutaremos más de lo que hacemos y acompañaremos de modo más seguro y libre a los demás
   Ahi andamos, con decisión!! ;)
   Feliz 2013!!
   Anna

   Elimina

Te apetece dejar tu comentario? Escribe en el espacio en blanco, elige luego en la pestaña que indica cómo quieres aparecer. Solo te queda clikar, copiar el código que te aparecerá, darle a "publicar" y listos ! ;)